Kosten latex spuiten

Is het tijd dat je interieur een opfrisbeurt krijgt en wil je je muren en plafond opnieuw laten beschilderen? Of heb je een nieuwbouwwoning gekocht en moeten alle muren geverfd worden? Dan kun je overwegen om een stukdoor in te huren om je muren te laten spuiten met latex. Een volledige woning kan op die manier in één dag worden geverfd en het resultaat is egaal en streeploos. En omdat het zo snel gedaan kan worden en relatief weinig verf nodig heeft, is latex spuiten ook nog eens goedkoper. Wat deze kosten zijn, lees je hier.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor jouw klus, hangt af van het aantal vierkante meters dat je wilt laten bespuiten, of je de latex in een kleur wilt laten aanbrengen en van de kwaliteit van de verf die gebruikt wordt. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden als je een groter oppervlak aan kunt bieden. In de volgende tabel vind je deze kosten, inclusief btw, materialen en arbeidsloon.

 

Dienst stukadoor Prijs per eenheid
Latex spuiten algemeen €7 – €14 per m2
Kleur toevoegen €1 – €2 per m2 extra
Latex spuiten 100 – 150 m2 €6 per m2
Latex spuiten 150 – 250 m2 €5,50 per m2
Latex spuiten vanaf 250 m2 €5 per m2
Uurloon stukadoor €20 – €60 per uur

 

  • Witte latex nieuwbouwproject: ben je een nieuwbouwwoning aan het bouwen of zoek je een stukadoor om latex te spuiten in je nieuwe kantoorgebouw? Dan kun je al voor €5 per vierkante meter klaar zijn, mits je meer dan 250 vierkante meter aan te bieden hebt.
  • Witte latex op kleinere oppervlakten: als je een klein oppervlak in je woning wilt laten bespuiten, dan kun je rekenen op ongeveer €7 – €14 per vierkante meter. Het prijsverschil komt door verschillende soorten verf die worden aangeboden. Verf van betere kwaliteit is duurder en je stukadoor kan je hier prima over inlichten.
  • Latex aanbrengen in een kleur: het is ook mogelijk een kleur toe te voegen aan de latex. Dit heeft als voordeel dat je je muren hierna niet meer hoeft te verven. En als je de muur per ongeluk beschadigd, dan zie je dit nauwelijks omdat de kleur door de hele laag heen zit. Je betaalt dan de prijs voor de verf plus een toeslag van €1 á €2 per vierkante meter.

 

De prijsopbouw

De eindfactuur zal bestaan uit vier componenten. Ten eerste zijn er de arbeidskosten, ten tweede het materiaal, ten derde de machinekosten en ten vierde de voorrijkosten, als deze in rekening worden gebracht. De arbeidskosten nemen het grootste gedeelte van de prijs in, namelijk 60 procent. Hier kun je dus de beste besparing maken en dat doe je door of de klus zelf top te pakken, of door grondig marktonderzoek te doen naar wat verschillende stukadoren precies aanbieden voor welke prijs. Het materiaal neemt vervolgens 30 procent in van de totaalprijs, de machinekosten 8 procent en de voorrijkosten 2 procent. Het volgende diagram laat deze verhouding nogmaals zien.

prijsopbouw latex spuiten

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Je zal tijdens het inplannen van je klus een aantal keuzes moeten maken die de uiteindelijke prijs positief of negatief kunnen beïnvloeden.

  • Wel of geen kleur toevoegen: als je graag witte muren wilt, dan is het niet nodig om te overwegen een kleur toe te laten voegen, maar als je de muren toch zou willen schilderen is dit een goede optie. Je spaart jezelf een boel werk uit en de kleur zal volledig egaal worden aangebracht, voor maar een paar Euro per vierkante meter meer.
  • Het oppervlak: hoe groter het oppervlak, hoe kleiner de prijs per vierkante meter. Als je meerdere muren hebt die je zou willen verven, dan kun je deze dus het beste allemaal tegelijkertijd laten doen. Kom je zo over de 100 vierkante meter, dan kan dit een fijne besparing opleveren.
  • De verfsoort: de meeste stukadoors bieden het spuiten van de latex aan in verschillende verfsoorten. Deze zijn vaak van uiteenlopende kwaliteiten en de stukadoor zal je hierover tijdens het intakegesprek voorlichten, zodat je de juiste keuze kunt maken.

 

Interessante bespaartips

Latex spuiten is geen dure klus; het is goedkoper dan sausen en levert in vele gevallen een beter resultaat op. Er zijn nog enkele manieren waarop je kunt besparen op de prijs.

  • Doe het zelf: met een latexspuit kun je vrijwel alle soorten verf spuiten, zolang hier geen korrel in zit verwerkt. Een latexspuit koop je zelf nieuw voor €300, maar tweedehands zijn ze al voor €50 te krijgen. Je kunt dan je eigen muren spuiten, de schuur, de gevel, noem maar op zonder hiervoor een stukadoor in te hoeven huren.
  • Een regionale stukadoor: kies een stukadoor uit je eigen omgeving en je zal bijna altijd de voorrijkosten kunnen vermijden.

 

Vergelijk offertes

Wil jij graag in contact gebracht worden met een stukadoor om latex te spuiten op de muren in jouw woning? Dan kun je onze vergelijkingstool gebruiken. Je geeft simpelweg een omschrijving van je klus en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes sturen van betrouwbare stukadoors uit jouw omgeving. Deze service is gratis, verplicht je niet tot aankoop maar zal je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissing omtrent jouw stucwerk.

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.