Kosten marmerpleisterwerk

Je kunt een stukadoor inhuren voor verscheidene werkzaamheden in huis die te maken hebben met het afwerken van je muren. Er zijn technieken die een simpel en strak resultaat achterlaten, zoals glad stucen en technieken die een structuur achterlaten, zoals sierpleisters en schuurwerk. Daarnaast kun je voor een aantal vormen van pleisterwerk kiezen die een bepaalde stijl geven aan je muren. Denk hierbij aan betonstuc, terrastone en ook marmerpleisterwerk. Deze laatste optie wordt ook wel Italiaans- of Venetiaans stucwerk genoemd en laat een marmerachtig patroon achter op je muren. Hiermee boots je de warme en Mediterrane sferen van Italië na in je eigen woning. Hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan verbonden en wat deze is, lees je hier.

 

De kosten

De prijs voor marmerpleisterwerk is hoog, omdat hier een speciale techniek aan te pas komt die niet iedere stukadoor onder de knie heeft. Het stucwerk wordt in meerdere lagen aangebracht en afgewerkt met een glanzende toplaag. Dit is arbeidsintensief. Marmerpleisterwerk kan ook in badkamers worden toegepast, om het gevoel te creëren dat je je in een Romeins badhuis bevindt. De kosten voor marmerpleisterwerk worden gegeven in de volgende tabel, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Soort stucwerk Prijs per vierkante meter
Marmerpleisterwerk €65 – €75

 

  • De goedkoopste optie: marmerpleisterwerk is niet goedkoop en al laat je alleen een kleine badkamer stucen, je bent zo €1000 kwijt. Zelf doen is voor de meeste mensen geen optie. Er is een alternatief voor marmerpleisterwerk, genaamd terrastone, en dit is iets goedkoper dan marmerpleisterwerk met veel dezelfde kenmerken.
  • Een klein oppervlak: laat je een klein oppervlak stucen, zoals je toilet, dan ben je per vierkante meter meer kwijt, maar betaal je in totaal minder. Heeft je toilet 7 vierkante meter muuroppervlak, dan kun je rekenen op een prijs van rond de €500. Een badkamer met 10 vierkante meter muuroppervlak zou dan €700 – €750 kosten plus een waterafstotende laag die nog moet worden aangebracht.
  • De duurste optie: wil je de muren van je gehele woonkamer laten bewerken met marmerpleisterwerk, dan kun je voor 50 vierkante meter muuroppervlak rekenen op een gemiddelde prijs van rond de €3250 – €4000.

 

De prijsopbouw

De kosten voor het laten plaatsen van marmerpleisterwerk bestaan voor een groot deel uit het arbeidsloon van de stukadoor. Dit is een arbeidsintensieve klus waarbij ervaring nodig is. Daarom nemen deze kosten 60 procent in van de totaalprijs. De materialen zijn daarnaast ook niet goedkoop en 38 procent van je kosten gaat daar naartoe. De laatste 2 procent zijn voor de voorrijkosten, als deze worden gerekend. Hieruit kun je opmaken dat je het beste geld kunt besparen op de arbeidskosten, en dat doe je door goed marktonderzoek te doen. Vraag een aantal offertes op van stukadoors uit jouw omgeving en vergelijk deze met elkaar, niet alleen op prijs, maar ook op vakmanschap, ervaring en service. Bovengenoemde prijsopbouw komt terug in het volgende diagram.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Wanneer je begint met het inplannen van je marmerpleisterwerk, zal je een aantal keuzes moeten maken die de prijs positief en negatief kunnen beïnvloeden.

  • De ervaring van de stukadoor: het aanbrengen van marmerpleisterwerk is een specialistische klus en niet iedere stukadoor is hiervoor getraind. Hier betaal je voor, maar hiervoor krijg je ook een schitterende en unieke muur terug. Wil je zeker weten dat je een ervaren vakman in huis haalt, dan kun je zoeken naar stukadoors die lid zijn van een vakvereniging en zichzelf dus erkend mogen noemen. Ook kun je de keurmerken controleren.
  • Het aantal vierkante meters: hoe groter het oppervlak dat je de stukadoor kunt aanbieden, hoe lager de prijs per vierkante meter. Marmerpleisterwerk is misschien niet iets dat je door je gehele woning wilt hebben, maar heb je meerdere andere stukadoorsklussen liggen, dan kun je deze beter wel tegelijkertijd aanbieden, omdat de uiteindelijke kosten dan lager zullen zijn.

 

Interessante bespaartips

Wil je graag geld besparen op je marmerpleisterwerk? Dan kun je de volgende tips gebruiken.

  • Kies een regionale vakman: kun je een ervaren stukadoor vinden in jouw omgeving, dan kun je de voorrijkosten minimaal houden en soms zelfs helemaal vermijden. Daarnaast kunnen regionale contacten en kennis goed van pas komen tijdens de werkzaamheden.
  • Lager btw-tarief: je betaalt over de kosten voor stucwerken in woningen ouder dan 2 jaar maar 6 procent btw, in plaats van 21 procent. Dit wordt door de stukadoor op de eindfactuur al verrekend. Dit is dus een besparing waar je zelf niets voor hoeft te doen.

 

Vergelijk offertes

Boven is aangetoond dat de arbeidskosten het grootste gedeelte innemen van de totale kosten voor deze klus. Je kunt geld besparen door grondig marktonderzoek te doen, en daar kun je onze vergelijkingstool vast goed bij gebruiken. Gebruik van deze tool is gratis en vrijblijvend. Vul de gegevens van je klus in, en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes opsturen van betrouwbare stukadoorsbedrijven uit jouw omgeving. Deze vergelijk je vervolgens met elkaar om de beste deal te vinden wat betreft jouw marmerpleisterwerk.

 

 

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.