Kosten muren stuken

In je huis wordt intensief geleefd. Bij de oplevering van een nieuwbouwwoning zijn de muren uiteraard helemaal glad en strak. Zo’n strakke muur werd destijds vaak versierd met granol, of er kwamen vele lagen behang over elkaar heen op de muur te zitten. Op het moment dat jij jouw -inmiddels wat oudere – woning gaat verbouwen kom je dan ook tot de ontdekking dat de tand des tijds de muren van jouw woning behoorlijk heeft aangevreten. Je zal dus aan de slag moeten met de muren van jouw woning om de zaak weer mooi in het gareel te krijgen. Het beste kan je deze klus uitbesteden aan een stukadoor. Een stukadoor is immers een expert in het verfraaien van muren. Wanneer je een klus gaat uitbesteden wil je natuurlijk graag weten hoeveel je ongeveer kwijt zal gaan zijn. We geven je nu een indicatie van de kosten van het stuken van je muren.

Hoeveel kost muren stuken

Voor het stuken van een muur valt geen vaste indicatie te geven. De reden hiervan is dat de kosten afhankelijk zijn van het aantal vierkante meters muur wat gestukt moet worden. Daarnaast is er een bepaalde kostprijs per vierkante meter van een bepaalde soort stukwerk. Stukwerk is namelijk mogelijk in allerlei soorten. Een indicatieprijs per vierkante meter is wel mogelijk.

Type stukwerkzaamheden Prijs per vierkante meter
Spuitwerk Vanaf 10 euro per vierkante meter
Spachtelputz Vanaf 13 euro per vierkante meter
Behangklaar stukwerk Vanaf 15 euro per vierkante meter
Sausklaar stukwerk Vanaf 15 euro per vierkante meter
Rustiekputz Vanaf 11 euro per vierkante meter
Granol Vanaf 16 euro per vierkante meter

 

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief arbeidsloon, materiaalkosten, voorrijkosten en BTW. De prijsopbouw is ongeveer als volgt; materiaalkosten 30 procent, arbeidsloon 65 procent, voorrijkosten 5 procent.
Een prijs per vierkante meter stukwerk lijkt op het eerste oog wel mee te vallen, totdat je alle kosten vermenigvuldigt met het aantal vierkante meters wat jij gestukt wil hebben. In dat geval kom je erachter dat alle muren in je woning opnieuw laten stuken een behoorlijk kostenplaatje oplevert. Wanneer jij de kosten wat wil drukken geven we je nu wat tips.

  • Regel bepaalde materialen zelf. Een stukadoor zal in een aantal gevallen speciaal gereedschap of materiaal nodig hebben om te kunnen stuken in jouw woning. Hij zal bij sommige muren die erg hoog zijn wellicht een bouwsteigertje nodig hebben of een speciale ladder. Wanneer jij al met een verbouwing bezig bent heb je deze materialen wellicht al in je huis staan. Dat scheelt wat in de kosten, want de stukadoor hoeft dit dan niet meer zelf mee te nemen. Ook stukloper, de bescherming die een stukadoor op je vloer legt voor hij aan het werk gaat kan je natuurlijk zelf regelen. Tijdens een verbouwing ligt er vaak al een bescherming op je vloer; dit hoeft de stukadoor dan niet meer te doen.
  • Doe bepaalde werkzaamheden zelf. Wanneer een stukadoor eerst nog allerlei lagen oud behang of een dikke laag oud loskomend granol moet gaan verwijderen lopen de kosten voor het arbeidsloon al snel op. Dit zijn werkzaamheden die je dan ook maar het beste zelf kan doen. De hele muur stuk-klaar maken voor de stukadoor scheelt tijd en geld.

Hoe is de prijs opgebouwd

De prijs van stukwerk zal per woning verschillend zijn. Welke prijs jij achteraf in totaal betaalt is afhankelijk van een aantal keuzes die jij maakt bij de stukadoor. Een aantal van die keuzes is natuurlijk een optie, andere keuzes zijn geen optie maar een vaststaand feit.

  • Keuze 1: Welk type stukwerk kies je. Zoals je in bovenstaand schema zag zit er per type stukwerk nogal wat verschil in de prijs. Daarnaast zijn de meeste prijzen zogeheten ‘vanaf-prijzen’. Wanneer jij een aantal muren behangklaar of sausklaar wil hebben, heb je straks het voordeel dat deze muren niet alleen mooi glad zijn, maar dat de ondergrond ook veel minder erg zal zuigen dan in andere gevallen. Spackspuiten is daarentegen de goedkoopste optie. In dit geval wordt het stukmiddel tegen je muren gespoten, en je zal dan ook de spuitsporen blijven zien op je muur. Het stukmiddel zit er niet strak tegenaan, maar is met een bepaalde lichte bobbelige structuur. Granol is echt een sierpleister, net als spachtelputz en rustiekputz. Je kan er in deze gevallen voor kiezen om het nog over te schilderen maar in principe hoeft dat niet. Je kan het ook mooi wit laten voor een modern ruimtelijk effect.
  • Keuze 2: Hoe dik wil je de stuklaag hebben. De vanaf-prijs gaat uit van de dunste laag stukwerk. Op het moment dat jouw muren echter heel onregelmatig zijn zal de stukadoor een dikkere laag stukmiddel nodig hebben om de hele muur goed strak te stuken. Dit extra stukmiddel wordt weer in de prijs verwerkt.

Bespaartips op de kosten van de stukadoor

Een stukadoor inhuren levert je een prachtig resultaat op. Er zit echter ook een behoorlijk kostenplaatje aan vast. Jij kan besparen op de rekening van de stukadoor met een paar eenvoudige bespaartips.

  • Regel kwantumkorting. Vaak zijn er in één blok meerdere mensen tegelijk aan het renoveren. Zien verbouwen doet verbouwen toch? Wanneer jouw buren ook een stukadoor nodig hebben zouden jullie kunnen proberen een kwantumkorting te regelen. Wanneer jullie samen een stukadoor inhuren zal deze minder kosten hoeven te maken. Er hoeft slechts één keer gereedschap te worden gehuurd, er hoeft slechts één keer te worden gereden et cetera. Daarnaast kan de stukadoor terwijl het stukwerk in het ene huis droogt na een eerste laag in het tweede huis aan het werk gaan.
  • Vergelijk offertes.

Offertes vergelijken

Wanneer je een stukadoor gaat inhuren is het goed om van tevoren offertes op te vragen. Dit doe je door op de onderstaande button te klikken. Na het invoeren van een paar gegevens krijg jij binnen de kortste keren een paar offertes in je mailbox. Deze kan je vergelijken, en de goedkoopste stukadoor inhuren. Het prijsverschil kan wel oplopen tot 30 procent.

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.