Kosten opties en extra’s stukadoren

Kosten opties en extra’s stukadorenAls je de plafonds of muren in of buiten je huis wilt laten stucen, bestaan daarvoor veel verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om klassiek stucwerk op de plafonds en op de muren aan te laten brengen, maar er zijn ook veel vormen van bijzonder en luxe stucwerk. Deze zullen uiteraard een stuk duurder uitvallen omdat het aanbrengen ervan veel arbeidsintensiever is en het gebruikte materiaal ook duurder is in aanschaf.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten voor jou? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat kost het?

De kosten voor speciaal stucwerk lopen sterk uiteen. Deze worden bepaald door de materiaalkosten maar zeker door de uurlonen. We noemen een aantal voorbeelden van speciaal stukwerk en de daarbij behorende prijzen.

Stucwerk in natte ruimtes

Als je speciaal in natte ruimtes stucwerk wilt laten aanbrengen op de plafonds, muren of zelfs op de vloer, dien je ervoor te zorgen dat de materialen vochtbestendig zijn. Leemstuc is dan bijvoorbeeld geen goed idee omdat dit juist vocht opzuigt en daardoor vochtige schimmelplekken kunnen ontstaan. Je hebt keuze uit verschillende materialen die uiterst geschikt zijn voor bijvoorbeeld badkamers. De eerste is Tadelakt. Dit is een sierpleister dat een exclusieve uitstraling aan de badkamer meegeeft en ook meteen het duurste is om aan te laten brengen. Een voordeligere variant hiervan is Betonstuc. Dit kan nagenoeg hetzelfde verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om klassiek stucwerk op de plafonds en op de muren aan te laten brengen, maar er zijn ook veel vormen van bijzonder en luxe stucwerk. Deze zullen uiteraard een stuk duurder uitvallen omdat het aanbrengen ervan veel arbeidsintensiever is en het gebruikte materiaal ook duurder is in aanschaf.

Wat kost het?

De kosten voor speciaal stucwerk lopen sterk uiteen. Deze worden bepaald door de materiaalkosten maar zeker door de uurlonen. We noemen een aantal voorbeelden van speciaal stukwerk en de daarbij behorende prijzen.

Stucwerk in natte ruimtes

Als je speciaal in natte ruimtes stucwerk wilt laten aanbrengen op de plafonds, muren of zelfs op de vloer, dien je ervoor te zorgen dat de materialen vochtbestendig zijn. Leemstuc is dan bijvoorbeeld geen goed idee omdat dit juist vocht opzuigt en daardoor vochtige schimmelplekken kunnen ontstaan. Je hebt keuze uit verschillende materialen die uiterst geschikt zijn voor bijvoorbeeld badkamers. De eerste is Tadelakt. Dit is een sierpleister dat een exclusieve uitstraling aan de badkamer meegeeft en ook meteen het duurste is om aan te laten brengen. Een voordeligere variant hiervan is Betonstuc. Dit kan nagenoeg hetzelfde eruit zien als Tadelakt maar is veel voordeling om aan te brengen en ook eenvoudiger, waardoor de klus minder lang duurt. Als je Betonstuc op de juiste manier afwerkt, geeft het hetzelfde luxe effect als Tadelakt. Beide materialen worden zonder voegen aangebracht, hetgeen ze extra geschikt maakt voor gebruik in vochtige ruimtes. Er ontstaat geen extra vuil in randjes, het is makkelijk schoon te houden en zeer hygiënisch. Een andere luxe oplossing voor natte ruimtes is Terrastone. Dat is in veel verschillende kleuren te verkrijgen en geeft de badkamer een natuurlijk effect. Even een kort overzicht zodat je in één oogopslag kunt zien wat de mogelijkheden en de kosten zijn.

Tadelakt 175 tot 225 euro per m2
Betonstuc Vanaf 100 euro per m2
Terrastone Vanaf 60 euro per m2

 

Vloeren in natte ruimtes

Als je ook de vloer in een natte ruimte wilt laten maken door een stukadoor, kun je kiezen voor het gebruik van microcement of microbeton. Dit is zeer sterk en krasvast en waterdicht. Het wordt in één geheel gestort, zodat er geen voegen in ontstaan en er geen vocht tussen kan lopen.

Droge ruimtes

Als je niet wilt laten stucen in een vochtige ruimte, maar bijvoorbeeld gewoon in de woonkamer, kun je voor de eenvoudigste en voordeligste manier van spackspuiten kiezen. Dit is snel gedaan en het materiaal kost niet veel. Wil je echter wat extra’s en iets dat specialer is? Kies dan voor het volgende.

Schuurwerk

Een van de opties is schuurwerk. In dit geval wordt door de stukadoor een soort gipslaagje aangebracht op het plafond of de muur. Hij kan hier een aantal verschillende vormen in aanbrengen. Dit zijn veelal halve cirkels. Het plafond is dan direct afgewerkt. Deze methode is met name geschikt voor plafonds. Je stoot namelijk gemakkelijk stukjes van het gips af en dat is niet zo handig als het op de muur zit. Als je het plafond na het schuurwerk nog te kaal vindt, kun je nog kiezen voor het toevoegen van gipsen ornamenten, zodat het plafond een authentieke en ouderwetse uitstraling krijgt.

Sierpleister

Een andere optie van luxe stucwerk dat zowel op plafonds als muren toegepast kan worden is sierpleister. Dit vindt je in verschillende vormen, zoals Spachtelputz of Granol. Als je de muren een heel bijzonder effect wilt meegeven kun je ook nog kiezen voor Japans sierpleister of Venetiaans stucwerk.

Prijsopbouw

De kosten voor speciaal stucwerk worden bepaald door de materiaalkosten samen met de kosten voor het uurloon. De verdeling tussen deze twee onderdelen kan verschillen per stukadoor. Het is denkbaar dat een stukadoor die een bepaalde methode nog niet vaak toegepast heeft, meer telt voor het uurloon omdat hij moeilijker van te voren in kan schatten hoe lang hij met de klus bezig is.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

De keuze voor duurder materiaal bepaalt voor het grootste deel de prijs van de klus. Sierpleister is bijvoorbeeld al veel duurder om aan te brengen dan een coating die je spuit.

Moeilijkheidsgraad en duur van de klus

Ook speelt de moeilijkheidsgraad van het stucwerk en de duur ervan een belangrijke rol. Bij Tadelakt bijvoorbeeld komt het heel erg nauw hoe dit aangebracht wordt en is dit een zeer arbeidsintensieve klus. Als je dit niet goed doet, kan het zijn dat het mogelijk niet waterdicht is en dat kan problemen zoals schimmel in vochtige ruimtes veroorzaken. Ook het toepassen van bepaalde manieren van stucen, zoals in het geval van Japans sierpleister en Venetiaans stucwerk kunnen de prijs aardig doen oplopen.

Bespaartips

Als je toch graag een luxe vorm van stucwerk wilt hebben in je huis, zijn er verschillende manieren waarop je kunt besparen. Dit doe je hoofdzakelijk op het uurloon van de stukadoor want op de prijs van de materialen valt niet veel af te dingen, deze staat gewoon vast. Je kunt ervoor kiezen om, indien mogelijk, de stukadoor mee te helpen met de klus of voorbereidend werk te doen. Stel, je hebt muren in huis waar flinke scheuren of oneffenheden in zitten die eerst dichtgemaakt dienen te worden voordat er aan het feitelijke stucwerk begonnen kan worden. Deze kun jij dan zelf vast dichtmaken, zodat de stukadoor direct kan beginnen en je hem daarvoor geen uurloon hoeft te betalen.

Kortingsacties

Probeer ook gebruik te maken van acties die verschillende bedrijven hebben, waarbij je korting krijgt. Dit kan dan vaak wel oplopen tot honderden euro’s voordeel. Er worden ook vaak acties gevoerd waarbij je minder Btw betaalt voor een klus dan de gebruikelijke 21%.

Vergelijk offertes

Vergelijk voordat je kiest voor duur stucwerk eerst een aantal bedrijven met elkaar en zoek bedrijven die gespecialiseerd zijn in klussen met het materiaal dat jij graag wilt hebben. Vraag eenvoudig via internet verschillende offertes aan. Dit doe je het snelst door onderstaande button aan te klikken. Na het invullen van je gegevens, sturen diverse bedrijven bij jou in de buurt je vrijblijvend offertes die jij kunt vergelijken. Dan kun jij de juiste keuze maken voor het bedrijf dat jouw klus mag gaan doen.

 

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.