Kosten plafond stuken

Het plafond van je huis is, wanneer je er nieuw intrekt, vaak nog mooi strak en wit. Doordat er in een huis wordt gerookt, kaarsen worden gebrand, en er soms rook in je huis hangt verkleurt je plafond na verloop van jaren. Jouw witte plafond is na een aantal jaren verkleurd en ziet er grauw uit. Natuurlijk wil jij dat je plafond weer stralend wit is. Een wit plafond oogt immers groter, en het licht weerkaatst daarna weer beter in je huis. Je kan natuurlijk zelf aan de slag met een roller en met verf, maar je zou je plafond ook kunnen laten stuken. De stukadoor kan deze klus voor jou klaren. Wanneer jij dit wil is het goed om te weten welk kostenplaatje er ongeveer zit aan het laten stuken van je plafond. We hebben deze tarieven voor jou op een rij gezet om je te helpen bij het maken van een keuze voor een stukadoor.

Wat zijn de kosten van een plafond stuken

Je kan veel klussen zelf doen, maar een plafond stuken is een werkzaamheid die niet veel klussers zelf aankunnen. De kosten van een plafond stuken worden berekend op basis van het aantal vierkante meters. Het is dus handig om van tevoren in te meten hoeveel vierkante meters plafond jij gestukt wil hebben.

Soort plafond stukwerk Gemiddelde prijs per vierkante meter
Spackspuitwerk op je plafond Tussen 8 en 12 euro
Behangklaar stucwerk op je plafond Tussen 13 en 19 euro
Sausklaar stucwerk op je plafond Tussen 13 en 24 euro
Sierpleister stucwerk op je plafond Tussen 19 en 24 euro
Schuurwerk op je plafond Tussen 19 en 24 euro

 

De bovenstaande prijzen zijn op basis van het arbeidsloon, materiaalkosten en BTW. De prijs is ongeveer als volgt opgebouwd; materiaalkosten; 30 procent, arbeidskosten; 65 procent, reiskosten; 5 procent.

Je kan natuurlijk kiezen om een deel te besparen op de rekening van de stukadoor:

  • Doe een deel zelf. Je kan ervoor kiezen om een deel van het stukwerk zelf te doen. In dit geval haal je bijvoorbeeld het oude stukwerk van je plafond los. Oud schilderwerk wat barsten begint te vertonen kan je met een beitel gemakkelijk los halen door er even op te tikken. Door het weghalen van de oude laag stukwerk heeft je stukadoor straks minder werk om het stukwerk erop te krijgen.
  • Breng vooraf gipsplaten aan. Je zou kunnen kiezen voor een plafond op basis van gipsplaten. Wanneer je deze van tevoren al aanbrengt kan de stukadoor deze overspuiten. Dit is veel minder werk en het effect is ruimer doordat je een soort verlaagd plafond hebt aangebracht.

Hoeveel jij kwijt bent aan het laten stuken van je plafond is dus afhankelijk van een aantal keuzes die je maakt wanneer jij kiest voor de werkzaamheden van een stukadoor. We hebben een paar van die keuzes voor jou op een rij gezet.

  • Keuze 1: wat voor plafonds heb je. De prijzen die je in bovenstaand schema ziet zijn gemiddelde prijzen. Niet ieder huis heeft een normaal vlak plafond op een hoogte die goed werkbaar is door de stukadoor. Er zijn immers ook huizen die een extreem hoog plafond hebben omdat dit bij het design hoort of omdat het oude woningen zijn. Een stukadoor zal in dat geval extra gereedschap of een bouwsteiger moeten meenemen om bij jouw hoge plafond te kunnen komen. Ook de aanwezigheid van bijvoorbeeld plafondornamenten die al dan niet moeten worden mee gestukt of mee geschilderd bepaalt de prijs van de stukadoor.
  • Keuze 2: Welk stukwerk kies je. Spack spuiten op je plafond is de goedkoopste manier van stuken voor de stukadoor. Deze methode zal niet voor een egaal glad effect zorgen, maar voor een gespoten effect. Glad pleisterwerk, afgespoten met latex verf is de meest gekozen vorm van stukwerk. Dit geeft een mooi ruimtelijk strak effect aan je plafond en aan je muren.
  • Keuze 3: Laat gipsplaten stuken. Wanneer de stukadoor gipsplaten moet stuken werkt dit voor hem het makkelijkste. Hij zal minder arbeidsuren moeten maken om jouw plafonds mooi strak te stuken.
  • Keuze 4: laat je plafond glad maken. Een plafond glad maken gebeurt met gips. De laagdikte van het gips zal tussen de 5 en 8 mm liggen. Het gips kan machinaal of met de hand worden aangebracht. Deze gips laag zal je nog wel moeten (laten) overschilderen, aangezien gips op den duur gaat ‘stoffen’.
  • Keuze 5: Kies voor een schuurwerk plafond. Een schuurwerk plafond is een plafond wat niet strak glad is, maar wat is opgebouwd uit ‘maantjes’. Er zit hierdoor een waaier-effect in jouw plafond. Na het opdrogen van het stucwerk worden er met een natte spons draai slagen aangebracht op je plafond voor een gewolkt effect.

Bespaar op de kosten van een plafond stuken

Een stukadoor inhuren kost u een behoorlijk bedrag. Natuurlijk wilt u graag weten hoe u kunt bezuinigen op de kosten van de stukadoor; we geven u graag wat tips om te besparen op de kosten.

  • Vraag groepskorting aan. Wanneer u niet alleen aan het klussen bent, maar uw buren ook bezig zijn, kan het nog zomaar zijn dat zij ook een stukadoor nodig hebben. U kunt samen met uw buren een stukadoor inhuren. Op die manier hoeft de stukadoor minder materialen mee te nemen als hij bij u thuis komt werken, en hij hoeft ook maar één keer voorrijkosten te berekenen. Daarnaast kan hij meerdere klussen combineren; terwijl uw stukwerk droogt gaat hij bij uw buren aan het werk. Is uw stukwerk droog, dan kan hij bij u weer verder gaan.
  • Vraag offertes op.

Vrijblijvend offertes opvragen

Een plafond stuken is een klus die u het liefste door een professionele stukadoor laat doen. Er hangt een behoorlijk kostenplaatje aan. U kunt direct al tot 30 procent besparen op de kosten van de stukadoor door vrijblijvend een aantal offertes op te vragen. Met onderstaande button heeft u in korte tijd meerdere offertes van lokale stukadoors in huis, waar u uw voordeel mee kunt doen.

 

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.