Kosten Poolse stukadoor

Kosten Poolse stukadoorAls je van plan bent een grote klus in huis te laten doen door een stukadoor, dan heb je vast wel eens overwogen om een Poolse stukadoor aan te nemen. Deze werkers zijn vaak veel goedkoper, werker erg hard en zijn goed opgeleid voor het werk dat ze doen. Hier kan je lezen over de verschillen in prijs tussen een Poolse- en een Nederlandse stukadoor en de voor- en nadelen van Poolse werknemers.

*Tip:

→ Wat kost een stukadoor? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

De kosten van een Poolse stukadoor

De Poolse stukadoors zijn volledig legaal en hebben gewoon een registratienummer bij de Kamer van Koophandel. Het gat hier dus niet over zwartwerkers. Ze bieden alleen hun werk aan voor een veel lagere prijs. De volgende tabel geeft deze uurprijzen weer inclusief BTW .

Nationaliteit stukadoor Prijs per uur
Pools €16 – €23 per uur
Nederlands €30 – €45 per uur


Een Poolse stukadoor is dus veel goedkoper dan een Nederlandse, maar wat krijg je hier voor terug?

De voordelen van een Poolse stukadoor

Poolse stukadoors zijn niet minder geschoold dan Nederlandse stukadoors, ze hebben vaak dezelfde opleidingsgraad en kunnen het werk net zo goed doen. Ze komen naar Nederland omdat ze hier meer betaald krijgen. Vaak zijn Poolse arbeiders flexibeler dan Nederlandse arbeiders omdat hun familie nog in Polen is. Ook hebben ze de reputatie hard te werken. Dit zijn een boel voordelen voor een zeer laag uurloon. Dat kan flink op je klus schelen. Wat zijn echter de nadelen van Poolse arbeiders?

De nadelen van een Poolse stukadoor

Als je met een Poolse stukadoor in zee gaat, kan het zijn dat je problemen hebt met communicatie. Vaak kunnen deze mensen de Nederlandse taal nog niet goed en is het moeilijk om uit te leggen wat je precies wilt. Ook geven Poolse arbeiders niet altijd NOA garantie op het werk dat ze afleveren en zijn ze niet verbonden aan een vakbond of een keurmerk. Je hebt dus geen manier om de kwaliteit van het werk van te voren te controleren. Ook zijn er nog veel Polen die in Nederland worden uitgebuit en door hier mee in zee te gaan kan je dit steunen.

Wat te doen?

Als je er geen probleem van maakt dat je geen garantie krijgt en dat je niet altijd goed kan communiceren, kan je met de Poolse arbeiders goedkoper waarschijnlijk hetzelfde resultaat krijgen. Je bent daarna echter aan je lot overgelaten en gaat er iets kapot dan heb je geen garantie. Ook is het vaak moeilijk om van te voren vast te stellen of de Poolse stukadoor kwaliteit zal leveren, omdat er meestal geen sprake is van een vakbond of een keurmerk. Daarom is het moeilijk om de oprechte Poolse arbeider te onderscheiden van de kwakzalver. Maar, daar heb je niet alleen met Poolse arbeiders problemen mee. Er zijn ook Nederlanders die je proberen op te lichten. De conclusie is dat je als je met een Poolse arbeider in zee gaat, je dit op eigen risico doet, omdat je geen manieren hebt om te controleren dat ze goed werk leveren. En dat heb je met Nederlandse bedrijven wel.

Waar moet je op letten voordat je met een Nederlandse stukadoor in zee gaat

Als je zeker wil weten dat je met een goede stukadoor in zee gaat, kan je de volgende dingen doen. Kijk naar de ervaring van de stukadoor en lees referenties. Het beste is als het stukadoorbedrijf een erkend bedrijf is dat bij een vakbond is aangesloten. Let er op of de stukadoor lid is van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA). Ook bedrijven die het KOMO keurmerk hebben zijn aan te raden, omdat die voldoen aan alle veiligheids- en kwaliteitseisen. Als je zeker wilt weten dat je met een vakman in zee gaat, kan je letten op de afkortingen NOA en KOMO. Als je met een bedrijf in zee gaat dat dit niet heeft (Nederlands of Pools) dan mis je automatisch de controle.

Bespaar tot 40 procent op de totaalkosten van je stukadoor

Een andere manier om geld te besparen is door gebruik te maken van onze vrijblijvende vergelijkingstool. Deze tool kan je binnen een korte tijd voorzien van een aantal offertes van bedrijven bij jou in de buurt.  We hebben je postcode nodig en de specificaties van je klus. Deze offertes kan je vergelijken met elkaar en met eventuele offertes die je al hebt om zo tot een goed besluit te komen wat betreft jouw stukadoor.

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.