Kosten reparatie stucwerk

Je kunt een stukadoor inhuren om nieuw stucwerk te laten plaatsen als deze bijvoorbeeld aan vervanging toe is, maar regelmatig is een reparatie ook mogelijk en goedkoper. Misschien zitten er deuken in je stucwerk, of laat het los onderin de hoeken. Scheuren komen ook vaak voor en heel af en toe kan nieuw stucwerk bellen vertonen als het niet goed is aangebracht. Er zijn verschillende manieren om deze defecten te herstellen en hier lees je hoeveel dit kost.

 

De kosten

De prijs die jij betaalt voor de reparatie van je stucwerk is afhankelijk van de omvang van het probleem en ook van de methode die wordt toegepast. Scheuren kunnen ook voortkomen uit een groter probleem dat te maken heeft met een bouwkundig mankement. De prijs die jij betaalt zal dus sterk afhangen van de aard van je probleem en in de volgende tabel vind je enkele mogelijke kosten waar je mee te maken kunt krijgen. Voor een exacte prijs kun je beter beginnen met het aanvragen van offertes en een stukadoor naar je probleem laten kijken. Alle bedragen zijn inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Dienst stukadoor Prijs per m2
Spackspuitwerk €5 – €10
Sausklaar stucen €10 – €20
Behangklaar stucen €7 – €15
Plafond stucen €11 – €24
Uurloon stukadoor €20 – €60 per uur

 

  • De goedkoopste optie: is er sprake van deuken en beschadigingen als gevolg van slijtage, dan zou je de reparatie zelf uit kunnen voeren. Dit doe je door de gaten op te vullen met muurvuller, de muur af te nemen en opnieuw te verven. Hiervoor betaal je weinig als je het zelf doet en ziet je muur er daarna weer picobello uit. Natuurlijk moet je hier wel tijd en energie voor hebben.
  • Spackspuitwerk: laat je de werkzaamheden toch liever door een stukadoor oppakken, dan kun je overwegen je muren te laten spackspuiten. Er wordt dan machinaal een nieuwe laag aangebracht, eventueel met een kleur, zodat de oneffenheden volledig worden weggewerkt. Dit is niet duur en wordt vaak toegepast in nieuwbouwwoningen waar scheuren in het stucwerk zijn ontstaan.
  • De duurste optie: zijn de scheuren in je stucwerk groot, maar niet het gevolg van een bouwkundig mankement, dan kan de stukadoor deze dichten met gips en een glasvezelband. Hierna wordt de volledige muur weer opnieuw gestuct. Dit is de meest prijzige optie, maar zo weet je wel zeker dat de scheuren goed zitten ingepakt en niet verder zullen uitlopen.

 

De prijsopbouw

De opbouw van de uiteindelijke prijs voor het repareren van je stucwerk is afhankelijk van de reparatie die nodig is. Voor een gemiddelde klus zal ongeveer 65 procent naar de arbeidskosten gaan, 33 procent naar de materialen en 2 procent naar de eventuele voorrijkosten. De grootste bijdrager, de arbeidskosten, is de plek waar je de beste besparing kunt maken. Dat doe je door of zelf de klus op te pakken (en 67 procent te besparen op de totaalkosten), of door offertes te vergelijken van een aantal stukadoors uit jouw omgeving. In het volgende diagram wordt deze prijsopbouw nogmaals duidelijk gemaakt.

 

prijsopbouw reparatie stucwerk

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Vanaf het moment dat je begint met het plannen van je klus, zal je te maken krijgen met een aantal keuzes die de eindprijs positief of negatief kunnen beïnvloeden.

  • Repareren of opnieuw stucen: in vele gevallen kunnen beschadigingen in je stucwerk vrij simpel worden gerepareerd, ook door jezelf. Zijn de problemen groter, dan kun je jezelf afvragen of je niet beter je volledige woning opnieuw kunt laten stucen. De prijs per vierkante meter gaat naar beneden als je een groter oppervlak aanbiedt en vaak moet dit toch al gedeeltelijk gebeuren als gevolg van de reparatie.
  • Zelf doen of uitbesteden: door de reparaties zelf uit te voeren kun je dus 67 procent besparen op de eindprijs. Dit is een aanzienlijke besparing en in sommige gevallen is de reparatie ook echt niet moeilijk. Als er grotere problemen zijn en je wilt niet dat deze terugkomen, is het misschien verstandiger om de hulp van een professional in te schakelen.

 

Interessante bespaartips

Er zijn nog enkele manieren waarop je geld kunt besparen op je reparatie.

  • Lager btw-tarief: is jouw woning ouder dan 2 jaar, dan betaal je maar 6 procent btw over de stukadoorswerken. Voor deze besparing hoef je dan zelf niets te doen, omdat dit al op de eindfactuur wordt verrekend.
  • Een regionale stukadoor: probeer je stukadoor binnen een straal van 30 kilometer van je woning te vinden en je betaalt geen of minimale voorrijkosten.

 

Vergelijk offertes

Als laatste kun je door offertes op te vragen en te vergelijken ook aanzienlijk besparen op de reparatie van je stucwerk. Je kunt dit makkelijk doen met onze vergelijkingstool. Je vult je gegevens in en de tool zal een aantal offertes opsturen van betrouwbare stukadoors uit jouw omgeving. Deze service is gratis en verplicht je niet tot aankoop. Door deze offertes met elkaar te vergelijken kom je tot de beste oplossing voor de problemen met jouw stucwerk.

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.