Kosten schuurwerk

Wanneer je een stukadoor nodig hebt, kun je deze inhuren om je muren opnieuw te stucen. Of misschien ben je wel een nieuwbouwwoning aan het bouwen en heb je een stukadoor nodig om alle muren van pleister te voorzien. Stukadoors zijn vakmensen die je muren en plafonds op verschillende manieren kunnen bewerken. Deze technieken hebben allen een ander uiterlijk en zijn geschikt voor verschillende situaties. Schuurwerk is één van deze technieken en wordt gedaan met een pleister dat kleine zandkorrels bevat. Deze wordt zo aangebracht dat het een bepaald patroon laat zien en dus enige schaduwwerking. Hierdoor kun je op een subtiele manier je muren interessant maken. Hoeveel je betaalt voor schuurwerk, lees je hier.

De kosten

Schuurwerk is een specialistische klus. De pleister wordt met draaiende bewegingen aangebracht waardoor er een patroon wordt gecreëerd. Het ruwe oppervlak zal er daarom bij verschillende lichtinvallen elke keer anders uitzien en gaan ’s avonds de lampen aan, dan krijg je weer een ander effect. In de volgende tabel vind je de kosten voor schuurwerk, inclusief btw, arbeidsloon en materialen.

Dienst stukadoor Prijs per eenheid
Schuurwerk aanbrengen €15 – €25 per m2
Uurloon stukadoor €20 – €60 per uur

 

  • Doe het zelf: het minst betaal je voor schuurwerk als je dit zelf doet. Hier heb je zeker stucervaring voor nodig en ook dan kan het nog lastig zijn. Omdat het uiterlijk van het schuurwerk verandert bij elke lichtinval zullen kleine foutjes ook duidelijker zichtbaar zijn. Je bespaart er echter wel 67 procent van de totaalkosten mee.
  • Schuurwerk op een muur: als je een stukadoor gebruikt om schuurwerk op je muur aan te brengen, dan betaal je voor 30 vierkante meter ongeveer €550. Hoe groter het oppervlak, hoe goedkoper de prijs per vierkante meter.
  • Schuurwerk op je plafond: wil je graag schuurwerk op je plafond laten aanbrengen, dan ben je meer kwijt dan wanneer je dit op de muren laat doen. Plafonds hebben ten eerste een kleiner oppervlak, maar ten tweede moet een stukadoor hiervoor ook boven zijn macht werken. Dit is arbeidsintensiever en dus zwaarder. Voor schuurwerk op een plafond van 15 vierkante meter betaal je gemiddeld €375.

 

De prijsopbouw

Bij het laten aanbrengen van schuurwerk betaal je vooral voor de ervaring van de stukadoor. Niet elke stukadoor kan dit en het resultaat is sterk afhankelijk van het vakmanschap van de stukadoor. De arbeidskosten nemen dan ook 65 procent van het hele eindbedrag in beslag. Dat betekent ook dat je hier het beste geld kunt besparen. Dit doe je door de klus zelf op te pakken, maar beter nog door verschillende offertes op te vragen van stukadoors uit jouw omgeving en grondig marktonderzoek te doen. Van de overige 35 procent gaat 2 procent naar de eventuele voorrijkosten en 33 procent naar de materialen. Deze verhouding zie je terug in het volgende diagram.

prijsopbouw schuurwerk

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor jouw schuurwerk kom je voor een aantal keuzes de staan die de prijs positief of negatief kunnen beïnvloeden. Hier vind je de grootste bijdragers op een rij.

  • Plafond meenemen ja of nee: het aanbrengen van schuurwerk op het plafond is per vierkante meter duurder dan het aanbrengen op de muren. Je kunt ervoor kiezen alleen het plafond te doen of alleen de muren om geld te besparen. De stukadoor kan je duidelijk vertellen wat het gevolg hiervan zal zijn op het uiterlijk van de kamer.
  • Het aantal vierkante meters: de prijs per vierkante meter gaat vaak naar beneden als je de stukadoor een groot oppervlak aanbiedt. Dat komt doordat hij dan effectiever te werk kan gaan. Heb je nog andere klussen liggen dan is het zeker beter om deze tegelijkertijd aan te bieden.
  • De stukadoor: de prijs per stukadoor kan ook verschillen. Je betaalt vaak voor ervaring. Een vakman is duurder dan een beginner, en dit is ook terecht. Voor schuurwerk kun je het beste wel een stukadoor aannemen met enige ervaring.

 

Interessante bespaartips

Er zijn manieren waarop je op de kosten voor je stukadoor kunt besparen en hier vind je enkele tips.

  • Een regionale stukadoor: is de stukadoor binnen een straal van 30 kilometer van jou gevestigd, dan komen de voorrijkosten vaak te vervallen. Verder kunnen regionale contacten en professionele kennis van de regio erg goed uitkomen.
  • Btw: op stukadoorswerken in woningen ouder dan 2 jaar is een lager btw-tarief van kracht. In plaats van 21 procent, betaal je dan maar 6 procent en dit wordt al verrekend op de eindfactuur.

 

Vergelijk offertes

Ben je geïnteresseerd in schuurwerk? Dan is het tijd om een aantal offertes op te gaan vragen bij verschillende stukadoors. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook je gegevens invoeren in onze vergelijkingstool. Dit doe je één keer, maar je ontvangt er een aantal offertes mee. Deze service is gratis en vrijblijvend en kan je helpen bij het maken van de juiste beslissingen wat betreft het uitvoeren van jouw schuurwerk.

 

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.