Kosten slaapkamer stucen

Als je een nieuw huis gekocht hebt en dit graag helemaal in dezelfde stijl wilt inrichten, kies je behalve voor nieuwe meubels voor een mooie en uniforme manier om zowel de plafonds, de muren als de vloeren te laten behandelen. Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen maar als je er graag één geheel van wilt maken, kun je er ook voor kiezen om alles te laten stucen. Laar hiervoor wel eerst alles goed berekenen, want het zal geen goedkope klus worden. Ook de slaapkamer neem je mee in het plan om te stucen. Deze ruimte zal minder intensief gebruikt worden dan bijvoorbeeld de woonkamer of de keuken, maar ook hier wil je deugdelijk en onderhoudsvriendelijk materiaal aanbrengen. Als je een stukadoor wilt inhuren om je complete huis te laten stucen, zal hij de klus graag aannemen, want het levert hem aardig wat werk op. Het voordeel voor jezelf als je behalve de woonkamer, keuken en badkamer laat stucen, is dat de stukadoor in het groot kan inkopen en daarmee de kosten voor het benodigde materiaal kan terugbrengen. Ook betekent het dat hij alle ruimtes achter elkaar kan stucen, wat de klus voor hem eenvoudiger en sneller uit te voeren maakt.

*Tip:

→ Wat zijn de exacte kosten? Vul het formulier in en ontvang vrijblijvend tot 6 offertes van diverse lokale stukadoors.

Wat kost het?

Afhankelijk van wat je wilt laten doen in de slaapkamer worden de kosten bepaald. Als je bijvoorbeeld alleen de muren wilt laten doen en niet het plafond, dan kost het je minder omdat er minder materiaal nodig is en ook minder uren in de klus gaan zitten. Je kunt er van uitgaan dat je op een slaapkamer niet voor de allerduurste variant van stucwerk hoeft te kiezen, omdat de muren en het plafond niet zo veel te lijden hebben en het bovendien ook geen vochtige ruimte is. Als je de gemiddelde kosten van een stukadoor op een rijtje zet, krijg je het volgende overzicht.

  Prijs per uur Prijs per m2
Stucen van muren 30 tot 45 euro 12 tot 20 euro
Stucen van plafond 30 tot 45 euro 17 tot 25 euro
Spuiten van plafond 25 tot 35 euro 7 tot 13 euro
Vloeren Niet van toepassing Vanaf 135 euro, afhankelijk gebruik en

Wil je niet alles laten stucen maar bijvoorbeeld de muren liever laten behangen? Dan kun je er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Als je een beetje handig bent, kun je dat prima zelf doen en daar een hoop kosten mee besparen.

Prijsopbouw

Hoe de prijs voor een stuc klus precies is opgebouwd, kan verschillen per stukadoor. Waar de een wat meer rekent als uurloon, zal de ander misschien meer tellen voor het materiaal. Daarom is het ook onmogelijk om precies aan te geven wat een klus kost. Als je bijvoorbeeld alle slaapkamers in je huis wilt laten stucen, kan de stukadoor hier in één keer mee doorgaan als hij eenmaal bezig is en zal dit de prijs voor de materialen ook kunnen drukken.

Welke keuzes beïnvloeden de prijs?

Vooral de keuze van het materiaal is doorslaggevend wat betreft de prijs. Je kunt natuurlijk kiezen voor een eenvoudige manier van stucen voor bijvoorbeeld de plafonds in de slaapkamer. Deze hebben niet veel te lijden en de gladde strakke structuur die dan ontstaat (wanneer je bijvoorbeeld de plafonds laat spuiten) kijkt goed. De plafonds dienen dan wel niet te veel scheuren of oneffenheden te vertonen, anders blijf je dat met spuitwerk nog zien. Als je kiest voor een methode die langer duurt dan spuiten, zijn de kosten daarvoor ook hoger.

Rechte muren

Voordelen van stucwerk op zowel het plafond als op de muren van een slaapkamer is dat het onderhoudsvriendelijk is en dat over het algemeen de meeste slaapkamers vrij recht toe recht aan zijn. De stukadoor zal weinig kleine en vreemde bochtjes tegenkomen en daarom vlot door kunnen werken. Als je bijvoorbeeld laat behangen, levert dat op plekken als bij het raam of in een hoek meer moeite en werk op dan spuiten of stucwerk aanbrengen.

Staat van het plafond

De staat van het plafond, de muren en de vloer hebben ook hun invloed op de uiteindelijke prijs voor de klus. Als deze erg slecht zijn, dient de stukadoor deze eerst te herstellen voordat hij met stukadoren kan beginnen. Nu is het op een kamer als de slaapkamer wat minder erg als in een ruimte als de woonkamer als er een paar oneffenheden zijn (vaak zet je er toch iets voor en je brengt er minder tijd door) maar je wilt natuurlijk toch dat het er netjes uitziet en dat het stucwerk niet spontaan van de muren of het plafond afkomt.

Bespaartips

Stel, je wilt graag de slaapkamer(s) laten stucen, maar je vindt het best een prijzige klus, zeker als je het door een stukadoorsbedrijf laat doen. Dan is er misschien ook wel de mogelijkheid om een deel van het werk zelf te doen. Als het plafond of de muren voorbehandeld dienen te worden, omdat het stucwerk anders misschien niet houdt of dat grote scheuren eerst gedicht dienen te worden, kun je dat ook zelf doen.

Schilder zelf

Je kunt er ook voor kiezen om zelf de afwerking van de muren en plafonds te doen. Stel, je laat leemstuc op de muren van de slaapkamer zetten maar vindt de originele kleur niet mooi. Leemstuc is makkelijk overschilderbaar en kun je ook zelf prima schilderen. Dit scheelt werk en kosten voor de stukadoor.

Heb geduld

Als het stucwerk geen haast heeft, kun je ook wachten tot bedrijven een speciale actie houden waarbij je bijvoorbeeld veel korting krijgt op bepaalde materialen. Ook geldt er vaak een verlaagd Btw-tarief voor klussen in huis. Dit kan je zeker ook het nodige voordeel opleveren.

Vergelijk offertes

Laat je vooraf aan een grote klus eerst goed voorlichten over alle mogelijkheden en kosten van het stucwerk. Dan kom je later niet voor onverwachte kosten te staan. Je kunt heel eenvoudig via internet offertes aanvragen bij verschillende stukadoors en zo de kosten en werkwijze vergelijken, zodat jij de beste keuze kunt maken. Je vraagt met één klik op onderstaande button eenvoudig diverse offertes aan. Laat je gegevens achter en je krijgt de verschillende offertes vrijblijvend toegestuurd via de mail. Vaak kun je veel besparen als je de aanbiedingen goed met elkaar vergelijkt. Soms levert dit al een korting tot 40% op.

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.