Kosten terrastone stucwerk

Als je van plan bent je muren opnieuw te laten stucen, dan kun je voor simpele pleister kiezen en deze later verven of behangen. Je hebt echter ook de keuze uit een aantal speciale pleisters, die de muren meteen afmaken en ze een speciaal karakter geven. Eén hiervan is terrastone. Terrastone is een natuurlijke pleister bestaande uit verschillende mineraalstoffen die veel wordt toegepast in de badkamer. Het is te krijgen in verschillende tinten die samen op je muur een natuurlijke kleurschakeling laten zien. Omdat er een bepaald pigment en een korrel door de specie wordt gemengd, verandert het uiterlijk van je muren als het licht ook verandert. Het resultaat is een elegante, natuurlijke, warme, rustgevende muur in een stijl die aan de architectuur van de Middellandse Zee doet denken. Hier lees je over de kosten om dit op jouw muren te laten aanbrengen.

 

De kosten

De prijs die jij betaalt voor je terrastone stucwerk hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Er is het oppervlak, de ruimte waar je het stucwerk wilt laten verrichten en de kosten die de stukadoor zelf vraagt. In de volgende tabel worden de prijzen van de twee soorten terrastone stucwerken, inclusief btw, arbeidskosten en materialen.

 

Soorten terrastone stucwerk Prijs per vierkante meter
Terrastone basic €50 – €70
Terrastone professional €65 – €85

 

  • Doe het zelf: de goedkoopste optie die je hebt is de terrastone zelf aan te brengen. Of dit een goed idee is, is een tweede. Het mengen van de kleurnuances, de korrels en de specie, zowel als het aanbrengen met een bepaalde techniek, maakt dit een erg specialistische klus. Het is erg moeilijk om terrastone zelf aan te brengen en hetzelfde effect te krijgen als wanneer een professional het doet.
  • Terrastone basic: terrastone basic wordt gebruikt voor muren die weinig belast worden, zoals de muren in de woonkamer of slaapkamer. Huur je hier een stukadoor voor in, dan betaal je gemiddeld €60 per vierkante meter.
  • Terrastone professional: deze variant is erg geschikt voor gebruik in de badkamer en voor vloeren. De specie is namelijk waterafstotend en elastisch. Je kunt het ook gebruiken voor de muren van je keuken, bijvoorbeeld, zodat deze goed blijven ook al worden er etensresten op gemorst. De kosten voor terrastone professional liggen rond de €75 per vierkante meter.

 

De prijsopbouw

De eindprijs van een stukadoor voor het laten aanbrengen van terrastone, bestaat uit arbeidskosten, materialen en voorrijkosten. De arbeidskosten wegen het zwaarst, omdat je hier een ervaren stukadoor voor nodig hebt met kennis van het materiaal en de verschillende technieken. Deze nemen ongeveer 65 procent in van de totaalkosten. Dat betekent dat dit meteen de beste plaats is om geld te besparen. Dit doe je door offertes te vergelijken van verschillende stukadoors die dit voor je kunnen doen. De materialen zijn goed voor 33 procent van de totaalprijs en de voorrijkosten 2 procent. Deze verhouding wordt nogmaals weergegeven in het volgende diagram.

prijsopbouw terrastone stucwerk

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het plannen voor je terrastone stucwerk zal je voor een aantal keuzes komen te staan die de prijs positief of negatief kunnen beïnvloeden.

  • Het oppervlak: het aantal vierkante meters dat je wilt laten bepleisteren heeft natuurlijk direct invloed op de totaalprijs. De kosten per vierkante meter gaan echter wel vaak naar beneden als je een grotere klus kunt aanbieden. Daarom is het altijd verstandig al je stukadoorswerkzaamheden tegelijkertijd aan te bieden. In totaal betaal je dan uiteindelijk minder.
  • Het soort terrastone: terrastone basic is iets goedkoper dan terrastone professional. Voor de badkamer en eventueel de vloeren heb je deze duurdere variant wel nodig, want deze oppervlakten worden zwaar belast. Voor andere muren is de basic versie voldoende.
  • De prijs van de stukadoor: met een specialistische pleister zoals dit, wil je natuurlijk het beste resultaat. Hiervoor kun je dan ook beter geen beginnend stukadoor inhuren, maar een ervaren vakman met verstand van terrastone. Voor deze vakmensen betaal je uiteraard per vierkante meter meer.

 

Interessante bespaartips

Wil je graag besparen op je terrastone stucwerk, dan kun je hier de volgende tips voor gebruiken.

  • Een stukadoor uit de omgeving: als je de stukadoor dicht bij huis zoekt, zullen de voorrijkosten minimaal zijn en soms volledig komen te vervallen. Dit kan aardig schelen als je klus meerdere dagen in beslag neemt.
  • Lager btw-tarief: over stucwerk in woningen ouder dan 2 jaar wordt een lager btw-tarief gerekend. Je betaalt in plaats van 21 procent, namelijk maar 6 procent belasting. Dit wordt op de eindfactuur door de stukadoor al verrekend, dus hier hoef je zelf niks voor in te dienen.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op je stukadoor is dus door offertes te vergelijken. Dit doe je snel en makkelijk met onze vergelijkingstool. Je vult de gegevens van je klus in en de tool zal je in een korte tijd een aantal offertes toesturen van betrouwbare stukadoors uit jouw omgeving. Door deze met elkaar te vergelijken kun je de beste deal vinden voor jouw terrastone stucwerk.

 

 

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.