Kosten toilet stuken

Je toilet is een ruimte in je huis waar je nu niet direct aan denkt wanneer je aan het verbouwen gaat. Toch is het een belangrijke plek in je woning. Je brengt er immers dagelijks een paar keer een bezoek aan. Je toilet is zo’n ruimte die vaak moeilijk schoon te maken is. De ruimte zelf is heel beperkt, en de muren zijn vaak lastig schoon te maken en schoon te houden. Wanneer je toilet is afgewerkt met tegels valt het je vast wel op dat er vuil en bacteriën in het voegwerk van je tegels kunnen gaan zitten. Bovendien zullen tegels vroeg of laat scheurtjes gaan vertonen waardoor je een onhygiënische situatie op je toilet krijgt. In dat geval is het een optie om je toilet te laten stuken. Vaak zal je dit doen wanneer je bijvoorbeeld ook kiest voor een hangend toilet waardoor je toch al aan het werk moet. Voor stukwerk op je toilet komt namelijk nogal wat kijken.

Wat kost stukwerk in je toilet

Je toilet stuken is een klus die niet zomaar in één prijs valt te bevatten. De prijs is namelijk afhankelijk van het type stukwerk wat je kiest, maar ook van het aantal vierkante meters van je toilet. Een toilet lijkt een heel kleine ruimte, maar wanneer je ook de vloer, tegels en eventueel het plafond bij elkaar optelt kom je op een aardig aantal vierkante meters uit. We benoemen nu de soorten stukwerk die je kan kiezen voor je toilet en de prijs per vierkante meter.

Stukwerkzaamheden Prijs vloer Prijs muren
Tadelakt Vanaf 145 euro Vanaf 140 euro
Beton Ciré Vanaf 105 euro Vanaf 100 euro
Microcement Vanaf 140 euro Vanaf 155 euro
Microbeton Vanaf 140 euro Vanaf 155 euro
Terrastone Op aanvraag Op aanvraag

 

Hoe is de prijs opgebouwd

De bovengenoemde prijs is inclusief BTW en arbeidsloon. De prijs is ongeveer als volgt opgebouwd; arbeidskosten stukadoor 65 procent, materiaalkosten 30 procent, voorrijkosten stukadoor 5 procent. Wanneer je schrikt van de totale prijs is het goed om te weten dat je zelf een aantal kan doen om de prijs te reduceren.

  • Doe bepaalde zaken zelf. Wanneer jij je toilet wil laten stuken kan je ervoor kiezen om de stukadoor de hele ondergrond stuk-klaar te laten maken. Je zou echter ook zelf een aantal zaken kunnen doen zoals de oude tegels van de muur wegbikken en eventueel behang boven de tegels verwijderen.
  • Regel het gereedschap voor de stukadoor. Een stukadoor die op jouw toilet aan het werk moet heeft soms gereedschap nodig zoals een bouwsteigertje of speciale ladder. Wanneer jij deze zelf al hebt kan je dit aangeven bij de stukadoor. Wat hij niet hoeft mee te nemen komt ook niet op jouw rekening te staan.

Waar hangt de prijs van een toilet stuken vanaf

Je toilet laten stuken is de ideale oplossing voor een toilet wat hygiënisch en eenvoudig schoon te maken is. De prijs van een toilet laten stuken hangt af van een aantal keuzes die we nu voor je op een rijtje zetten.

  • Keuze 1: welk stukwerk kies je. We noemden de diverse soorten stukwerk voor je toilet en lichten die nu voor je toe.
  • Deze soort stukwerk vind je veel terug in Midden-Oosterse badhuizen. Tadelakt betekent masseren of inwrijven. Wat er gebeurt bij Tadelakt is dat het stukwerk wordt afgewerkt met een halfedelsteen waarbij je mag denken aan bijvoorbeeld agaat. De muur die met Tadelakt is afgewerkt is hierdoor ademend en stootvast. De kalkpleisterlaag is waterdicht, en gebaseerd op een hydraulische kalk.
  • Betonciré. Dit is een stuksoort die cementgebonden is. Beton heeft als voordeel dat het zich eenvoudig hecht aan nagenoeg iedere ondergrond. De hardheid die jij wenst bepaalt de prijs. Betonciré is heel slijtvast, watervast, naadloos afgewerkt en hygiënisch schoon te maken.
  • Microcement en microbeton. Dit materiaal is heel hard en slijtvast. De kosten zijn afhankelijk van de intensiviteit van het gebruik van de ruimte. Een toilet heet ook wel een natte ruimte, en aangezien een toilet intensief wordt gebruikt en schoongemaakt is de kostprijs behoorlijk hoog. Het grote oordeel is echter dat microcement en microbeton krasbestendig, waterdicht, duurzaam is en bovendien weinig belasting aan het milieu brengt.
  • Keuze 2: laat je alleen je toilet doen of meteen ook je badkamer. Veel mensen – dus wellicht jij ook – verbouwen met hun toilet ook direct hun badkamer. Wanneer de stukadoor er toch is om jouw toilet te stuken kan hij gelijk de wanden en vloer van je badkamer onder handen nemen. Een natte ruimte, zoals je badkamer of toilet ook wel wordt genoemd, vereist immers specifieke stukwerkzaamheden. Wanneer je veel vierkante meters tegelijk laat aanbrengen zal dit de prijs per vierkante meter enigszins drukken.

Bespaartips bij het stuken van je toilet

  • Werk samen met je buren. Ga jij je toilet verbouwen; neem dan contact op met je buren. Niet alleen om te regelen dat je op hun toilet mag tijdens de verbouwing, maar ook omdat zij wellicht ook interesse hebben om hun toilet te laten stuken. In dat geval kan je wellicht bij de stukadoor kwantumkorting bedingen. Hij zal immers maar één maal zijn gereedschap hoeven mee te nemen, maar één maal te hoeven reizen, en dus zal hij minder werkuren kwijt zijn. Ook zal hij slechts één keer voorrijkosten hoeven te berekenen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Je toilet laten stuken is een klus waar je het beste de vakman, de stukadoor voor kan inhuren. Wanneer je direct wil besparen op de kosten van dit karwei is het praktisch om offertes op te vragen. Op deze manier bespaar jij direct tot 30 procent op de totale factuur. Via een klik op onderstaande button krijg jij binnen korte tijd een aantal offertes van lokale stukadoors in je mailbox.

Wat kost een stukadoor precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij stucadoors in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.